Over-mij

Mijn naam is Amy Roolvink, samen met mijn man woon ik sinds 2014 in de wijk Daalmeer. We hebben twee kinderen, een dochter (november 2012) en zoon (april 2015). Daarnaast hebben we een hele lieve hond en twee poezen. We wonen hier heel fijn met een speeltuintje voor de deur en een ruime tuin achter het huis.

In het verleden ben ik werkzaam geweest als apothekersassistente maar sinds 2015 heb ik mij gericht op de zorg van de kinderen. Dat is mij zo goed bevallen dat ik er voor heb gekozen om nu als gastouder kinderen bij mij thuis op te vangen.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om boeken te lezen, films en series te kijken (samen met mijn man), met vriendinnen te lunchen en winkelen. Maar ik vind het ook heel fijn om lekker op stap te gaan met het gezin. Bij slecht weer spelen we graag spelletjes, gaan we knutselen of iets bakken.

Het is u waarschijnlijk al opgevallen dat ik op dit moment alleen op dinsdag en donderdag opvang aanbied. Ik realiseer mij dat ik hiermee voor minder flexibiliteit kan zorgen. Ik heb deze keuze echter heel bewust gemaakt. Mijn eigen kinderen zijn nog jong, en zijn voor een groot deel nog afhankelijk van mijn zorg. Ik vind het heel belangrijk dat zij een goede thuisbasis hebben. Dat betekent voor mij dat ze gelegenheid hebben om na school thuis te komen, bij vriendjes te spelen of naar een clubje kunnen gaan. Als ik 5 dagen in de week opvang zou bieden, zou een deel van deze basis wegvallen. Want ik kan ze niet ophalen bij dat ene vriendje of wegbrengen naar de sportclub. En thuis is eigenlijk mama haar werkplek, en niet meer rustig thuiskomen als je even geen zin hebt in andere dingen. Daarentegen denk ik dat kinderen het ook prima naar hun zin kunnen hebben op de kinderopvang/BSO. Het is goed om kinderen te leren dat het in een gezin heel normaal is als beide ouders verantwoordelijk zijn voor het huishouden, de inkomsten en alles wat daar bij komt kijken. 

Ik hoop dat ik u een beeld heb kunnen geven over mij als persoon. U mag mij altijd benaderen voor vragen of meer informatie.